Villmark 2 gjør Norden på festivalturné

Villmark 2 hadde premiere 9. oktober med den fjerde beste åpningshelgen for en norsk film dette året, og vil i løpet av helgen nærme seg besøktall på 50.000.  Filmen vil i løpet av de neste tolv dagene bli vist for ivrige sjangerfestival-deltagere i både Lund, Stockholm, København og Helsinki, før den presenteres for internasjonale kjøpere under American Film Market.

Filmen har den internasjonale tittelen
Villmark Asylum.

Lund og Stockholm

Første visning går av stabelen allerede i kveld, under Lund International Fantastic Film Festival, som blir arrangert for 21. gang.

Deretter går turen til den relativt unge sjangerfestivalen Monsters of film i Stockholm hvor regissør Pål Øie vil være tilstede og delta på Q&A under gallavisningen av filmen onsdag 28. oktober kl 23.00.

Blodig weekend i København

Regissør Pål Øie tar også turen til Blodig Weekend i København, som omtaler seg som Danmarks eneste sjangerfilmfestival og arrangeres for 4. gang i år. Festivalen foregår på Cinemateket i København, hvor
Villmark 2 vises fredag 30. oktober.

Nordens største sjangerfilmfestival i Helsinki

Pål Øie vil også være på plass under Night Visions i Helsinki, som regnes som den største sjangerfestivalen i Norden, og hvor
Villmark 2 har to visninger.  Night Visions har eksistert siden 1997, og arrangerer festival to ganger i året – i april, og i forbindelse med Halloween. Festivalen satte publikumsrekord i fjor med nærmere 15.000 publikummere fordelt på de to festivalhelgene.

American Film Market

Villmark 2 vil bli presentert for internasjonale kjøpere for første gang under American Film Market (AFM) i USA i november, hvor filmens internasjonale salgsagent Epic Pictures, produsent Einar Loftesnes og fotograf/klipper Sjur Aarthun vil være tilstede.

AMF har eksistert siden 1981 og samler hvert år over 8000 deltagere fra filmindustrien, med alt fra kjøpere, distributører, produsenter, agenter, regissører og finansiører m.fl. fra 80 land.

 

Festivaler og visningstider:

Lund International Film Festival: 24. oktober kl 23.15

Monsters of film, Stockholm: 28. oktober kl 23.00

Blodig Weekend, København: 30. okt kl 19 (Pål)

Night Visions, Helsinki: 5. november kl 22.00 og 7. november kl 21.15