Léa Seydoux utelukker ikke ny Bond-film

(KØBENHAVN) – Jeg gjentar gjerne rollen i den neste Bond-filmen, forteller den nye Bond-piken Léa Seydoux til Cinema.

Den franske skuespilleren har de siste årene gjort seg bemerket i en rekke filmer. Foruten hennes Gullpalme-belønnede prestasjon i Blå er den varmeste fargen (2013), har hun medvirket i filmer som Inglourious Basterds (2009), Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011), Midnight in Paris (2011) og The Grand Budapest Hotel (2014). For tiden er hun å se på kinolerretet som Madeleine Swann i den tjuefjerde James Bond-filmen SPECTRE.

 Cinema møtte Léa Seydoux på femstjernershotellet d’ Angleterre i København.

– Din rollefigur Madeleine Swann behersker våpen, jobber som psykolog og klarer å motstå Bonds sjarm, i alle fall et godt stykke ut i handlingen. Er Swann en feministisk Bond-pike?

– Hun er en feminist i den forstand at hun sterk og selvstendig. Swann skiller seg ut fra mange av de tidligere Bond-pikene, som gjerne har en kort affære med Bond og dør like etterpå. Hun kan klare seg helt fint uten Bond.

-Men anser du deg selv som feminist?

 – Nei, jeg anser meg ikke som en aktiv feminist. For å være ærlig har jeg aldri følt meg svakere enn det andre kjønnet. Snarere har jeg alltid følt meg sterk, noe jeg tror har mye å gjøre med oppdragelsen i Frankrike. Gjennom karrieren min så langt har jeg alltid hatt en dragning mot sterke kvinnefigurer. Men: valgene av roller har egentlig ingenting med kjønn å gjøre. Jeg velger de rollene jeg synes er spennende og komplekse.

Det er for tiden mye oppstyr rundt SPECTRE. Du kommer selv rett fra den kongelige premieren på Royal Albert Hall. Hvordan opplever du dette medietrykket?

– Jeg skal ikke legge skjul på at det hele er overveldende. Å gjøre mange intervjuer, delta på junkets og reise fra land til land er intenst. Samtidig er denne medieoppmerksomheten er del av pakken. Bond-filmene er legendariske og er en stor del av livene til mange mennesker. Jeg tror mye av fascinasjonen ligger i at filmene byr på virkelighetsflukt. Med filmene kan publikum drømme seg bort i et rikt og spennende univers, bestående av vakre kvinner, eksotiske locations, storslåtte actionsekvenser og mye mer. Jeg har derfor veldig stor forståelse for at mange er så interesserte i den nye filmen.

Vokste du opp med Bond-filmene?

 – Ja, jeg så Bond-filmene som liten. Men jeg vedgå at de ikke var blant favorittene mine. Jeg var mer en tilhenger av Disney-filmene.

-Det var altså ingen av de tidligere Bond-pikene som inspirerte deg?

– Nei, fordi jeg drømte aldri om å bli en Bond-pike. Jeg hadde heller ingen ambisjon om å bli skuespiller. Men i forbindelse med arbeidet med SPECTRE har jeg sett opp igjen flere av de eldre Bond-filmene.

-Selv om de fleste Bond-pikene er fremstilt som seksuelle objekter, virker det som om kvinner likevel liker disse karakterene. Har du en teori på hva dette kan skyldes?

– Jeg tror det har mye å gjøre med at kvinner flest vil se glamorøse og velkledde ut. Selv liker jeg ofte å se på andre kvinner på kinolerretet, for eksempel hvordan de er sminket eller kledd, for å hente inspirasjon til min egen stil. Bond-pikene har alltid vært trendsettende og veldig glamorøse.

 –For prestasjonen i Blå er den varmeste fargen ble du belønnet med Gullpalmen. Du har også jobbet med auteurer, samtidig som du har medvirket i store popkornfilmer. Kan du si noe om hvordan du velger filmprosjekter?

 – Jeg liker godt å veklse mellom store og små filmprosjekter. Begge formater byr på forskjellige utfordringer. Med hensyn til SPECTRE var det flere ting som gjorde meg interessert. Først og fremst å være en del av denne legendariske filmserien. Men også det å jobbe med regissør Sam Mendes.

.Hvordan er det å spille mot Daniel Craig i forhold til Tom Cruice?

– Daniel er mer mottakelig for ideer og mer «europeisk» i tankemåten, mens Cruice er mer reservert.

-Du har i mange intervjuer fortalt at innspillingen av Blå er den varmeste fargen var en intens opplevelse. Hvordan er innspillingen av denne filmen sammenliknet med denne SPECTRE?

Blå er den varmeste fargen var åpenbart en langt mindre film. Prosessen var friere og det eksisterte egentlig ingen regler under opptakene. Innspillingen av SPECTRE var langt mer kontrollert på grunn av alt det tekniske, stuntene og actionsekvensene. Så det var en utfordring å kunne utfolde seg innenfor rammene av en slik storproduksjon.

– Å spille en Bond-pike er langt fra lett. I tillegg til det å skape en troverdig karakter i et fantasiunivers, var innspillingen lang og jeg måtte gjøre stunts gjennom hele innspillingen – både i de iskalde østerrikske alper og glovarme Marokko. Det krever mye av en skuespiller å holde fokus i åtte måneder.

– SPECTRE slutter med at Swann går hånd i hånd med Bond, noe som kan tyde på en fremtid for dette forholdet. Du kan sikkert ikke røpe de videre planene for din rollefigur, men er du interessert i å spille i en ny Bond-film?

 – Jeg gjentar gjerne rollen i den neste Bond-filmen. Men foreløpig vet jeg ikke så mye hva som kommer til å skje i den neste filmen, avslutter Seydoux.