Birkebeinerne til USA

Det betyr at
Birkebeinerne, som får navnet den internasjonale tittelen
The Last King, settes opp på amerikanske kinoer til neste år.

– Salget til USA bekrefter at verden tar i mot Birkebeinerne med åpne armer, sier Susan Wendt i Trust Nordisk som har vært ansvarlig for salget. – Allerede før filmen er klar er den solgt til en rekke land – og flere står for tur. Dette er en fantastisk del av Norges historie som det viser seg at svært mange er klare for, sier Wendt.

– Med
Birkebeinerne har Nils Gaup laget nok et suggererende filmeventyr. Kraften i denne nordiske action-historien vil ha appell til et bredt publikum, over alt i verden, sier Eamonn Bowles i Magnolia Pictures.

Det er tidligere kjent at Birkebeinerne er solgt til Tyskland, Østerrike og Sveits, Italia, Tsjekkia, Estland, India og til selskapet Gulf Film som representerer en rekke land i Midtøsten.

Voktes i hemmelighet

År 1204. Norge herjes av borgerkrig. Kongens uekte sønn voktes i dyp hemmelighet. En gutt som halve kongerike vil drepe og to menn vil beskytte til døden. En gutt ved navn Håkon Håkonsson. Birkebeinerne er historien om flukten som forandret Norges historie for alltid.


Birkebeinerne er et actionfylt drama inspirert av virkelige hendelser i Norges historie, med et stjernelag anført av Kristofer Hivju og Jakob Oftebro i de to sentrale rollene som Birkebeinerheltene Torstein og Skjervald. I øvrige roller blant andre: Thorbjørn Harr, Pål Sverre Hagen, Nikolaj Lie-Kaas, Søren Pilmark, Bjørn Sundquist, Benjamin Helstad, Ane Ulimoen Øverli, Thea Sofie Loch Ness, Fridtjov Såheim og Stig Henrik Hoff.


Regien er ved Nils Gaup. Med den verdenskjente Veiviseren er Gaup en av få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. I 2012 regisserte han Reisen til Julestjernen, en av de mest sette filmene i Norge dette året.
Birkebeinerne vil være Gaups åttende spillefilm.


Norsk premiere er 12. februar.