«The Hateful Eight» på 70mm i Oslo

Quentin Tarantino har aldri vært  noen  stor fan digitale visninger, det er derfor ingen kjempeoverraskelse at han også sørger for å få den ut i 70mm . Formatet er derimot forsvunnet fra norske kinoer, men sammen med Cinemateket i Oslo setter Norsk Filmdistribusjon opp filmen i 70mm.

Quentin Tarantino og Weinstein Company har sendt ut detaljerte instrukser for hvordan visningene skal foregå. Tarantino har personlig gått gjennom søknadene og godkjent hvem som skal får vise
The Hateful Eight i  det klassiske storformatet. Kun hundre kinosaler på verdensbasis er godkjent, ifølge The New York Times.

Hvis du vil oppleve filmen, slik Tarantino selv ønsker, er Cinemateket i Oslo stedet å se filmen. Den 8. januar har filmen norgespremiere i 70mm. Det blir førpremiere og kjendisfest dagen før på Colosseum Kino i Oslo, men da med en digital visning.