«Det helt nye testamentet» – absurd og vittig

5

En av de mer hysteriske prestasjonene i Det helt nye testamentet står Cathrine Deneuve for; hun spiller Martine og er valgt ut av Guds ti år gamle datter EA som en av de seks nye apostlene.

Martine er en kjærlig husmor som nettopp har dumpet ektemannen og har forelsket seg i en gorilla i dyreparken.

Den Gud vi møter i Brussel er en skikkelig surpomp. Han blir lurt trill rundt av datteren som gjerne vil skape en bedre verden. For å få til det vil hun samle seks nye apostler. For å unngå trøbbel med faren og få folk til å tenke over livet deres sender hun ut melding gjennom serveren til Gud om hvor lenge hver enkelt av dem har igjen å leve. Meldingene tikker inn på mobiler over hele verden. Til å begynne med tror alle det hele er en spøk. Men etter hvert som døden inntreffer som forutsagt, må folk tenke over sine liv og hva de skal gjøre med dem enten de har minutter eller år igjen.

Det helt nye testamente (2015) 114min | Comedy, Fantasy | 25 December 2015 (Norway) Summary: Did you know that God is alive and lives in Brussels with his daughter?
Countries: Belgium, France, LuxembourgLanguages: French, German

EA samler sine apostler og har intensjoner om å skrive et helt nytt testamente – sterkt i mot den illsinte farens ønske. Det er en underlig gjeng med apostler hun samler sammen. De består blant annet av en sexavhengig, en hjemløs boms, en drapsmann og en sykelig gutt – og ikke minst Catherine Deneuves karakter som har blitt totalt ignorert av sin ektemann og som finner kjemien med en gorilla hun kjøper fra et sirkus.

I mens jakter Gud på dem – han er egosentrisk og ønsker ikke hjelp fra noen.

Det helt nye testamentet er en totalt absurd – og utrolig underholdene film. Det er bare å løpe på kino.