Norske stjerner åpner filmfestivalen i Rotterdam

Aldri sove mer handler om den nederlandske geologstudenten Alfred som reiser til Norge for å lete etter en meteoritt. Der får han hjelp av tre barske nordmenn, som er hakket mer forberedt enn ham selv.

«Nooit meer slapen», boken til den nederlandske forfatteren Willem Frederik Herman fra 1966. Dette er den mest populære boken i Nederland i moderne tid og handler om to unge arkeologers ekspedisjon på Finnmarksvidda på leting etter meteoritter. Handlingen har elementer av ytre spenning, men er først og fremst en studie i menneskesinnet når mennesket er i ekstreme situasjoner. Filmen er regissert av Boudewijn Koole. Han har tidligere laget barnefilmen Kauwboy som ble belønnet med prisen for beste debutant i Berlin i 2012.

Filmen er en coproduksjon mellom Key Film fra Nederland, og Nordisk Film. Den er produsert av Aage Aaberge, som blant annet er kjent for storsuksessen Kon Tiki.

Filmen er spilt inn ved Film Camp, som befinner seg i Øverbygd i indre Troms.