Et skudd i mørket

The 5th Wave er basert på Nick Yanceys bok ved samme navn, og ønsker å skyve seg inn i rekkene blant filmer som The Hunger Games. Men tenåringer som søker et nytt univers med spenning og relaterbare karakterer vil ikke finne mye å ta med hjem fra denne. Dessverre mislykkes The 5th Wave i å både engasjere og utfordre sitt publikum.

Utenomjordiske vesener ankommer jorden og utløser en rekke hendelser som sakte, men sikkert utsletter menneskeheten. Cassie Sullivan (Chloë Grace Moretz) er en av de overlevende som finner ut av hva romskipets femte bølge av ødeleggelse bringer.

Moretz ga mange en gledelig overraskelse som Hit Girl i filmen
Kick-Ass i 2010, som var hennes store gjennombrudd. Senere har hun spilt i blant annet
Let Me In (2010),
Hugo (2011) og
Clouds of Sils Maria (2014). Om The 5th Wave kunne vært noe, så kunne det vært Moretz mulighet til å dominere som eneste hovedrolleinnhaver. Men strippet ned uten superheltkostymet og en mystisk vampyridentitet synes hennes karikerte metode, som hele tiden har vært fremtredende, desto mer da hun ikke lenger har noe å gjemme seg bak. Manuset hjelper heller ikke, det skal nevnes. Historien er tettpakket av haltende replikker og intetsigende handlinger som munner ut i et eneste tomt hull.

Filmadapsjonen skal være en trilogi, og det hadde vært moro å melde ankomsten for en ny og god tenåringsserie for det store lerretet.
The 5th Wave er ikke denne.