Hollywood-stjerner til Norge

Innspillingen av
Downsizing startet i Los Angeles i april for siden å flyttes til Toronto og videre til Norge. Innspillingen vil foregå i flere steder i Nord-Norge i august. I tillegg skal noen scener spilles inn i Bergensområdet.

Downsizing er en film han har ønsket å lage i flere år. Filmen er lagt til en nær fremtid hvor man har kommet på en måte å krympe mennesker  til 1/8 som et middel til å kjempe overforbruk og rask uttømming av jordens naturressurser, takket være norske forskere. Matt Damon er mannen som vil teste det hele ut og Rolf Lassgårds spiller en av de norske forskerne.

Forskningen gjør at man kan bygge små byer for små folk (hovedpersonene flytter til en by som heter Leisure) beskyttet av store garn (holder insektene ute) og bygget som Disneys Celebration Town. Folk som pensjonerer seg får atskillig mer ut av pensjonen når de krympes; En stor dollar tilsvarer 500 små dollar. De krympede lever på mindre mat, mindre land, og produserer mindre søppel.

Etter hvert som historien utvikler seg, kan amerikanerne velge om de vil krympes, men i Europa, hvor ressursene begynner å bli oppbrukt, oppstår en lovgivning som pålegger førti prosent av befolkningen å krympes (enten de liker det eller ikke).

Alexander Payne er en filmskaper som aldri har gjort en dårlig film. Han er regissøren bak filmer som
About Schmidt, Sideways, The Descendants og
Nebraska.