Se alltid lyst på livet

Hedi (LauraTonke) bor sammen med mann og sønn i Berlin. Hun er positiv på jobben og er den som alltid stiller opp. Hun er en energibunt som folk blir glad i. Hun er ustoppelig og får lett kontakt med andre. Når hun blir sittende fast i heisen, får hun vedkommende i nødsentralen til å fortelle livshistorien sin. Hun bruker mye energi på andre, og glemmer lett seg selv – før det plutselig en dag sier stopp. Hun møter rett og slett veggen og glir rådløs og uten fremdrift. En ting er at hun ikke fikser jobben lenger, men hennes livssituasjon endrer også livet til de to andre i den lille familien.

Den lille familien forsøker å finne tilbake til det livet de hadde ved å forlate Berlin. Kjærligheten dem i mellom settes på prøve. Selv setter de  kursen mot Nord-Norge med forhåpninger om at endringer  i livssituasjonen også skal endre livet til bake til lykkeligere tider – i hvert fall i 24 timer.

Laura Tonke er glimrende i rollen som Hedi – en kvinne som får en sykdom hun overhode ikke var forberedt på.  Regissør Sonja Heiss bygger historien delvis på egne erfaringer etter at hun selv møtte veggen. Det hele er likefremt fortalt – og midt i det tragiske lar hun komikken skinne gjennom. 

Lykkelig i 24 timer er en deprimerende film full av humor. Filmen er utmerket medisin for den som har en dårlig dag.