«Bone Tomahawk» – horror i ville vesten

4

Westernfilmen har fått en  oppblomstring de siste årene og ikke minst blitt fornyet som sjanger gjennom gjennom filmer som Tarantinos The Hateful Eight. S. Craig Zahler har tatt det hakket videre i Bone Tomahawk hvor han lar westernsjangeren møte horrorsjangeren i en rett så underholdende film.

Handlingen er klassisk western. Vi befinner oss i den nedstøvede landsbyen i den ville vesten hvor fremmede dukker opp og forstyrrer den etablerte orden. Kurt Russell spiller sheriffen som samler en gruppe menn for å redde den lokale doktoren Samantha som er tatt til fange av troglodytter – en stamme fra fjellene bestående brutalt voldelige mutante kannibaler.

De er fire menn som tar opp jakten på kannibalene; sheriffen , Samanthas ektemann Arthur (Patrick Wilson), og den aldrende visesheriffen Chicory (Richard Jenkins) og den selvsikre dandyen, Brooder (Matthew Fox). De er alle klare over at jakten vil ende i en blodig konfrontasjon når de gir seg i vei innover fjellene på jakt etter kannibalene.

S. Craig Zahler har selv skrevet manuset som helt klart henter inspirasjon fra John Fords klassise westernfilmer. Zahlers manus er velgjort. Som regissør har han en forkjærlighet for lange tagninger – før filmen eksploderer i siste akt når oppgjøres time kommer. En del av intensiteten i siste akt inkluderer en mann som blir skalpert i live og bokstavelig talt rives i to.

S. Craig Zahler viser at selv en så innarbeidet og klassisk sjanger som westernfilmen er mulig å fornye.