«The Accountant» – autist med mafiaforbindelser

4

I The Accountant møter vi han som den autistiske revisoren Christian Wolff som lever et dobbeltliv. Han jobber som revisor i et mindre firma, men det er som dekke for en atskillig farligere frilansjobb som bokholder for mafiaen og dens hardkokte gangstere.

Økokrim begynner å vise  interesse for ham. For å dekke over den lysskye delen og få en mer troverdig fasade tar han på seg jobben som revisor hos robotprodusent. Regnskapsmedarbeideren her har oppdaget en kostbar feil i regnskapene og Wolff dukker ned i regnskapet. Han er en mester med tall og plukker hele regnskapet fra hverandre og gjennomanalyser alle tallene i regnskapet. Det får konsekvenser. Folk  rundt ham begynner å dø – de myrdes.

Ben Affleck bærer mer eller mindre hele filmen i rollen som den autistiske revisoren som lever et dobbeltliv. Dette er ikke første gangen Ben Affleck lever et dobbeltliv på lerretet. Det gjorde han både i Daredevil og Batman, men i motsetning til disse karakterene er Wolff ingen superhelt. Derimot håndterer han både karateslag og håndvåpen like godt som regnskapstall. Han er med andre ord svært så allsidig.

Regissør Gavin O’Connor har laget en svært original thriller som er både underholdende og spennende – og Ben Affleck er i seg selv verdt kinobilletten.