«Rogue One: A Star Wars Story» – tro mot universet

5

Rogue One: A Star Wars Story blir lansert som en film som ligger utenfor den planlagte serien. Handlingen utspiller seg mellom i perioden mellom de to opprinnelige  trilogiene.

Tidsmessig befinner vi oss mellom Star Wars Episode III: Sithene tar hevn og Star Wars Episode IV: A New Hope.

Denne gang har briten Gareth Edwards overtatt regipinnen. Han har tidligere  mest kjent for nyinnspillingen av Godzilla (2014). Edwards har tidligere fremhevet at han har George Lucas som et av sine regiforbilderog er tro mot mesteren i sin filmatisering i en film som dog lider av å være for lang. Filmen vill ha tjent på en noe strammere klipp.

Den store forskjellen fra de tidligere filmen er at den nye filmen har fått både et større etnisk mangfold i tillegg til sterke kvinneroller. Kjernehistorien er en gruppe opprøreres forsøk på å stjele plantegningen til Imperiets nye masseødeleggelsesvåpen Dødsstjernen. Den motvillige konstruktøren Galen Erso (Mads Mikkelsen) har sørget for å bygge inn en svakhet i konstruksjonen som kan brukes til å ødelegge den.Opprørerne ledes av Jyn Erso (Felicity Jones) som er Galen Ersos datter. Felicity Jones er filmens store stjerne og er i seg selv verdt kinobilletten.

Regissør Gareth Edwards er tro mot universet. Derfor vil denne filmen garantert bli godt mottatt av fansen. Det kan de nok for ren stor grad takke manusforfatterne Chris Weitz og Tony Gilroy for som blant annet tidligere har skrevet manuset til de fire første Jason Bourne-filmene.

Rogue One: A Star Wars Story er film som garantert vil begeistre fansen og det er en film som skal oppleves på det store kinolerretet. Disney, som har kjøpt rettighetene fra Lucas, skal komme med en ny ny film i året fremover. De har med
Rogue One: A Star Wars Story lagt listen såpass høyt at det bare er å glede seg til kommende filmer.