«Dyrene i Hakkebakkeskogen» -fornøyelig i Hakkebakkeskogen

5

Filmen er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn – og som vi alle har et forhold til i historien om Klatremus og de små vennene hans som lever i konstant frykt for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis.

Det er kaos og anarki i Hakkebakkeskogen og Morten Skogmus får hjelp av Bamsefar til å lage en lov om levereglene i skogen – slik ar alle er venner og ikke spiser hverandre. Mikkel Rev er ikke helt enig – han liker fremdels kjøttsmaken.

Manusforfatter Karsten Fullu og regissør Rasmus A. Sivertsen er tro mot Thorbjørn Egners fortelling i denne dukkefilmen. Dukkene er laget av det samme dukkemakerne som sto for
Flåklypa-filmatiseringene til filmskaperen. Resultatet er blitt en velregissert som tar oss gjennom historien og alle de kjente sangene som alle barn elsker.

Thorbjørns Egners fortelling handler om moral og har opp gjennom årene vært en sikker suksess på teatre over hele landet. Filmen greier nok ikke å formidle den nærheten du opplever i teatret hvor skuespillerne kan kommunisere direkte med barna i salen, men Rasmus A Sivertsens filmatisering har laget en dukkefilm som har det som skal til for å kunne glede nye generasjoner  med barn i årene fremover på kino.