«Valkyrien» – pangåpning av tv-året

Den nye NRK-serien
Valkyrien kommer garantert til å være blant vinnerne når tv-året 2017 skal oppsummeres.

Med
Valkyrien viser statskanalen nok en gang at den er Norges seriemester.
Valkyrien er en verdig oppfølger til fjorårets storsuksess
Nobel.

Regissør Erik Richter Strand har laget en både underholdende, spennende og original serie som foregår i all hovedsak i hovedstadens ”underverden” –det vil si i den nedlagte Valkyrien T-banestasjon og byen mange kilometere med underjordiske tunneler og tilfluktsrom.

Desperate menn

Legen Ravn (Sven Nordin) jobber ved et av byens sykehus sammen med kona Vilma (Pia Halvorsen) som er forsker. Når hun blir alvorlig syk, finnes det ikke noen kur –utenom en eksperimentell kur som hun selv har utviklet og gjort rotteforsøk på. Når ledelsen ved sykehuset sier nei til at den eksperimentelle behandlingen kan testes på Vilma, setter Ravn i gang sin egen desperate aksjon for å redde kona. Han kontakter sin tidligere pasient Leif.

På Valkyrien stasjon styrer dommedagsprepperen Leif (Pål Sverre Hagen). Han har sin egen blogg og følges av likesinnede som er sikre på at verden slik vi kjenner den kan bryte sammen når som helst. Derfor handler livet hans om å forberede seg på katastrofen. Ellers jobber han som teknisk sjef i Oslo kommunes beredskapsetat som har ansvaret for tunnelene og tilfluktsrommene som gjennomborer byen under den tilsynelatende rolige overflaten.

Underjordisk klinikk

På nedlagte Valkyrien stasjon etablerer Ravn og Leif en underjordisk klinikk for å redde Vilma, men Leif vil også gjøre butikk på klinikken. Han vet at der oppe finnes det et marked av desperate mennesker som er villig til å betale.  Den første kunden er Teo (Mikkel Bratt Silset)  som også er prepper. Han har kommet alvorlig til skade under et bankran – men sitter på seksti millioner kroner i nye ubrukte sedler som må hvitvaskes. Han er etterlyst og har politiet på nakken og en høygravide kjæreste over bakken.


LES INTERVJU MED ERIK RICHTER STRAND OG MIKKEL BRATT SILSET

Erik Richter Strand har laget en høyst original, spennende og underholdende tv-serie som fenger og fanger publikum. Skuespillerprestasjonene er noe av det beste jeg har sett På lenge i en norsk tv-serie.  Sven Nordin er som vanlig solid, mens Pål Sverre Hagen i rollen som Leif og Mikkel Bratt Silset som Teo gir oss fantastiske rolletolkninger som gjør at vi ”kjøper” den gale fantasiverdenen de lever i.

Som serie fremstår
Valkyrien som en blanding av
Breaking Bad og Lars von Triers legendariske
Riket – stort bedre selskap kan man ikke komme i som serieskaper.

Det er bare å holde av søndagen til NRK fremover.