Prisvinnerne i Tromsø

Anna Rose Holmers
The Fits (USA) fikk festivalens hovedpris AURORA, mens
Den store prøven, regissert av festivalens hovedgjest, rumenske Cristian Mungiu, vant FIPRESCI-prisen under årets offisielle avslutningsseremoni. Svend B. Jensen, direktør for filmens norske distributør Arthaus, mottok prisen på vegne av regissøren.  Tromsøpalmen, for beste film i kort- og dokumentarfilmprogrammet Film fra Nord gikk til svenske
Sommernatt, regissert av Jonas Selberg Augustsén.

Don Quijote-prisen

Don Quijote-prisen, valgt av den internasjonale filmklubb-juryen, gikk til islandske 
Heartstone (
Hjartasteinn) av regissør Guðmundur Arnar Guðmundsson, som selv var tilstede og mottok prisen. Den Norske Fredsfilmprisen gikk til norske
Fluefangeren av Izer Aliu. Aliu var tilstede og mottok prisen. Festivalens nyeste pris, Faith in Film Award, tildeles filmen som best kan bidra til en forståelse av betydningen av religion i våre daglige liv. Den første Faith in Film-prisen gikk til FOREVER PURE (Israel, England, Norge) av regissør Maya Zinshtein.

Publikumsprisen

Tromsøpublikummet stemte fram  ISHAVSBLOD – DE SISTE SELFANGERNE av Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen til årets publikumspris.