Ole Giæver til Berlin for tredje gang

Erik Poppes
Kongens nei gikk ikke idere i Oscar-racet, men også den er tatt ut til Panorama-seksjonen ved filmfestivalen i Berlin.

Regissør, manusforfatter og skuespiller Ole Giæver er i ferd med å bli en Berlin-favoritt når han nå for tredje gang er invitert til Panorama-seksjonen ved filmfestivalen i Berlin med sine nye film,
Fra balkongen. Også hans to tidligere filmer,
Fjellet (2011) og
Mot naturen (2015) ble vist i Panorama-seksjonen.
Mot naturen fikk i tillegg distribusjonsprisen Europa Cinemas i Berlin.

Filmfestivalen i Berlin foregår fra 9. til 19. februar.

 

Tid- og romodyssé

Fra balkongen er en tid- og romodyssé som utfolder seg gjennom 12 måneder fra balkongen til Ole Giæver. I mer enn et år følger filmen Ole og familien gjennom hverdag og høytider, minner og fantasier og i store og små spørsmål. Det er en humoristisk utforskning av hvordan vi lever livene våre i dag og hva det vil si å være et menneske.

Filmen, med et totalbudsjett på seks millioner kroner, er produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film AS. Filmen vil få norsk premiere i juli gjennom deres eget distribusjonsselskap Mer Filmdistribusjon.

 

Levd med filmen i to og et halvt år

-Jeg er svært takknemlig og stolt over at jeg med
Fra balkongen får komme tilbake til Berlinalen for tredje gang. Vi er nå helt i siste innspurt for å få filmen ferdig til sin verdenspremiere. Jeg har bokstavelig talt levd med denne filmen i to og et halvt år, og jeg gleder meg enormt til endelig å få dele den med publikum. Det skal bli veldig spennende å se hvilke tanker, spørsmål og diskusjoner som oppstår i etterkant av visningene, sier regissør og manusforfatter Ole Giæver.

Panorama-programmet i Berlin er både for filmer med sterke kunstneriske visjoner og kommersielle muligheter. Panorama ønsker å bygge broer mellom disse hensynene, og derfor er filmkjøpere en tydelig definert målgruppe. I Panorama-programmet inviteres både kjente og veletablerte regissører og nye talenter.

Kongens nei

Den store publikums- og kritikersuksessen Kongens nei er invitert til visning i Panorama Special-seksjonen i Berlin.

Erik Poppes historiske drama har til nå blitt sett av 720.000 mennesker i Norge og er nå i ferd med å komme på kino internasjonalt også. Erik Poppe har hatt film i Panorama-programmet før. Hans regidebut
Schpaa ble vist i denne seksjonen i 1999.

-Berlinalen er en fantastisk filmfestival vi har hatt gleden av å delta på flere ganger. Sist med
Kraftidioten i 2014. Vi ser virkelig frem til å vise filmen i nyrestaurerte Zoo Palast, og å presentere flere av våre veldig dyktige tyske skuespillere for et internasjonalt publikum, sier produsent Stein B. Kvae i Paradox.