Kristofer Hivju spiller tvillinger i NRKs neste storsatsning

– Dette er drømmerollen, og et prosjekt jeg brenner veldig sterkt for. Det er en stor glede å være med å utvikle denne TV serien og jeg kan ikke vente med å vise den til publikum, sier Kristofer Hivju som også har vært med på å skape serien.

 

Gjennom nåløyet

Serien er som første norske dramaserie plukket ut til å pitche på Series Mania.Series Mania er den viktigste møteplassen for TV-drama i Europa, og til festivalen kommer Netflix, HBO og alle de store TV-kanalene fra hele verden for å finne sin neste serie. – Vi drømmer alle fra tid til annen om å kunne bytte identitet, og TWIN er en serie hvor dette er satt helt på spissen, sier seriens produsent Sigurd Mikal Karoliussen i Nordisk Film Production som utvikler  serien sammen med NRK. – At vi nå har kommet gjennom nåløyet som Norges første tv-serie i pitcheforumet på Series Mania, gjør oss trygge på at dette er en serie som også kan lykkes internasjonalt.

 

Utfordrende rolle

– Det er på sin plass at når Hivju endelig kommer hjem for å ha hovedrollen i en norsk dramaserie er det i en av de mest utfordrerne rollene man kan gjøre som skuespiller, sier serieskaper Kristoffer Metcalfe. Serien har vært i utvikling over en tid og nå med NRK om bord er målet å sette serien i produksjon til høsten.

Vegard Stenberg Eriksen, eksekutiv produsent for serien hos NRK sier dette om serien: – TWIN har en bred folkelig appell og skal spilles inn i Lofoten, et av de vakreste steder på kloden. Vi liker den lette tonen og kvaliteten i å leve seg inn i de mer hverdagslige problemene som oppstår når du har byttet identitet.