«Going in Style» – bortkastet nyinnspilling

3

De tre pensjonerte barndomsvennen Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) og Albert (Alan Arkin) har det til felles at pensjonisttilværelsen har blitt et liv i smalhans.

Bedre blir det ikke når pensjonen fra det nedlagte smelteverket de jobbet på er forsvunnet. Regningene hoper seg opp, pensjonsfondet er konk og banken sender illevarslende brev.

Etter at Joe opplever at banken robbes mens han er i møte der fordi de har sagt opp lånene hans, øyner han løsningen på de tres økonomiske problemer. De bestemmer seg for å robbe banken. De planlegger det hele til minste detalj – og hvis det går galt betyr det bare at de skal tilbringe de siste årene på statens regning.

Going in Style har en usedvanlig sterk trio i hovedrollene. Morgan Freeman, Michael Caine og Alan Arkin er alle Oscar-vinnere. Det sier det meste om deres kvaliteter, og det er de tres sjarm og innsats som redder filmen. Problemet er at manuset ikke har blitt noe bedre siden originalen hadde premiere i 1979 i regi av Martin Brest, som også har skrevet manuset. Historien er utrolig forutsigbar. Ikke en gang Morgan Freeman, Michael Caine og Alan Arkin sammen greier å lage gull av gråstein.