«Odd er et egg» vant på Tribeca-festivalen

Animasjonsfilmen
Odd er et egg, regissert og produsert av Kristin Ulseth, var valgt ut av skuespiller Whoopi Goldberg til å være en del av det animerte programmet «Animated Shorts Curated by Whoopi G» på Tribeca. Nå har den vunnet en nyinnstiftet pris på festivalen, «Best Animated Short».

Slår an blant publikum

Regissør Kristin Ulseth var i New York for å motta prisen torsdag kveld, og har fått gleden av å møte både festivalens medstifter Robert De Niro og kurator for det animerte kortfilmprogrammet, Whoopi Goldberg under sitt opphold på festivalen.

-Det var utrolig stas å være den første til å vinne denne prisen. Det er en fantastisk flott og inspirerende anerkjennelse av filmen og alt arbeidet som er lagt ned, og et tegn på at Tribeca- festivalen ønsker å satse sterkere på animasjon i tiden fremover. Jeg har møtt en enorm begeistring for filmen vår her borte. Det er tydelig at den slår godt an både i bransjen og blant publikum, men jeg hadde aldri trodd vi skulle vinne, sier regissør Kristin Ulseth som sier at det å i tillegg få møte gamle helter som Robert De Niro og Whoopi Goldberg samtidig har gjort det hele ekstra spektakulært.

Polstrer hode
Odd er et egg handler om Odd som er så bekymret for å knuse hodet sitt at hele livet hans har gått i stå. For å dempe den verste angsten polstrer han eggehodet sitt for beskyttelse. En dag møter Odd biejenta Gunn. Hun er både uredd og glad i livet. Gjennom møtet med Gunn snus livet til Odd på hodet, og på uventet vis blir han fri fra alle bekymringer.

Filmen er produsert av Kristin Ulseth og Fredrik Fottland ved Qvisten Animation og regien er ved Kristin Ulseth. Manus er ved Kristin Ulseth og Maria Avramova, basert på Lisa Aisatos bildebok «Odd er et egg». Filmen er co-produsert med Sparkle Animation i Portugal.

Odd er et egg ble tidligere i år vist i Generation-programmet på filmfestivalen i Berlin.

 

Fem norske filmer til Annecy

Og det er ikke bare i Tribeca at norsk animasjonsfilm gjør seg gjeldende akkurat nå. Fem norske animasjonsfilmer skal vises under The Annecy International Animation Film Festival som finner sted 12.-17-juni.
Mammas Hår vises i kortfilmkonkurransen mens
Dyrene i Hakkebakkeskogen og
Mannen som kunne 75 språk samt samproduksjonen
Richard Storken skal vises utenfor konkurranse innen langfilmkategorien, mens
The Absence of Eddy Table vises utenfor konkurranse i sideprogrammet Midnight special.
Dyrene i Hakkebakkeskogen som så langt har blitt sett av 428.000 på kino i Norge har for øvrig blitt vist for 100.000 barn og voksne på kinoer i Sverige, Danmark, Finland og Island.

The Annecy International Animation Film Festival har 8.300 akkrediterte gjester fra 83 ulike land, og er således den største i verden for animasjonsbransjen. I tillegg til visninger og konkurranseprogram arrangerer festivalen også et internasjonalt animasjonsfilmmarked. Her deltar mer enn 2000 delegater, 400 utstillere, 200 internasjonale kjøpere og 70 land for å se, vurdere og diskutere det beste av internasjonal animasjonsfilm.