Fra Berlin til Oslo Pix

8.-13. juni 2017 rulles den røde løperen ut på Saga og Klingenberg, og det er duket for første utgave av Oslo Pix – hovedstadens nye internasjonale filmfestival. Ole Giævers
Fra balkongen åpner festivalen torsdag 8. juni kl 18.00 på Klingenberg kino.

Fra balkongen fikk verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin i februar, og får med dette norgespremiere under Oslo Pix. Oslos nye filmfestival fokuserer på kvalitetsfilm fra Nord-Amerika og Europa, med fokus på norden, – og hva passer vel da bedre enn at en historie fra Bjølsen får sparke i gang den første utgaven?

Særegen stemme

–  Ingen i Norge lager film som Ole Giæver. Ingen utenfor Norge heller. Det er grunn nok alene til å se Fra balkongen. Vi synes også det gir en sterk signalverdi – både nasjonalt og internasjonalt – å kickstarte første utgave av Oslo Pix med kvalitetsfilm laget i Oslo-folkets bakhage. I tillegg har filmen et filmatisk og filosofisk spenn som brer seg fra Bjølsen til universets fjerneste utpost. Hva mer kan man ønske seg av en åpningsfilm? uttaler Cato Fossum, programansvarlig for Oslo Pix.       

Ole Giæver forteller at det er veldig stas å få æren av å åpne Oslos nye filmfestival: -Jeg har virkelig tro på festivalens profil og de menneskene som jobber med Oslo Pix. Dette er en festival som jeg tror vil vokse og kunne bli en markant og viktig filmfestival, så jeg er veldig stolt og glad for å få lov til åpne den aller første Oslo Pix med Fra balkongen, uttaler han.