Ny sesong av «Top of the Lake» sluppet i Cannes

CANNES: Oscar- og Gullpalmevinneren Jane Campion deltok på en spesialvisning av
Top of the Lake: China Girl. Sammen med skuespillere som Elisabeth Moss og David Dencik var det en tydelig rørt regissør og serieskaper som presenerte de to første episode i kinosalen Bazin, oppkalt etter den franske kritikeren med samme navn.

I den andre sesongen får vi gjensyn med politikvinnen Robin Griffin, spilt av Moss, som har flyttet til Sydney. Et lik av en asiatisk jente dukker opp på den kjente stranden Bondi Beach. Det er tilsynelatende lite spor. Men etter hvert oppdager etterforskeren at jenten, som blir kalt «China Girl», ikke døde alene.

For den første sesongen i 2013 mottok Campion ros for mesterlig regi og et svært velskrevet manus, med spennende karakterer. Basert på de to nye episodene kan den nye sesongen være minst like god, om ikke bedre. Moss leverer igjen en strålende prestasjon. Det samme gjør David Dencik, Alice Englert, Gwendoline Christie og ikke minst Nicole Kidman i rollen som adoptivmor. Kidman leverer her en av sine beste roller på lang tid.

For tre år siden fikk hun i Cannes svært hard medfart for rollen i åpningsfilmen
Grace of Monaco. Hun ble rett og slett buet ut.  Men i år deltar hun med flere kritikerroste filmer: Yorgos Lanthimos’
The Killing Of A Sacred Deer, John Cameron Mitchells
How To Talk To Girls
At Parties og Sofia Coppolas
The Beguiled. Og ikke minst
Top of the Lake.

 

Kidman elsker Jane Campion

TV-serien gjenforener Campion og Kidman, som sist jobbet sammen på
The Portrait of a Lady fra 1996.

– Jeg forsøker å være modig og åpen, prøve nye ting og støtte filmskapere som jeg tror på som Jane Campion, sier Nicole Kidman.

– Hun har jeg vært venn med siden jeg var 14 år. Det var hun som mer eller mindre oppdaget meg da jeg var 14 år. Jeg er på det stadiet i livet mitt hvor jeg forsøker å opptre som om jeg er 21 år og starter karrieren min, uttalte Kidman på pressekonferansen for
The Killing of a Sacred Deer.

Top of the Lake: China Girl får etter planen premiere til høsten.