Jo Nesbøs «Mere blod» blir film

Den Emmy-nominerte dokumentafilmregissøren skal spille inn filmen på engelsk til tross for at det er en italiensk produksjion.

Jo Nesbøs «Mere blod» handler om en mann som kaller seg Ulf og er på rømmen. Stedet er Finnmark, året er 1977 og Ulf har et stort problem. Han forsøker å flykte fra en uoppgjort narkogjeld og en enorm sorg, men mest av alt flykter han fra seg selv. I bagasjen har han en stor pengesum, og i hælene har han noen som er ute etter både penger og hevn.

Av alle steder havner Ulf i læstadianermiljøet i Finnmark, midt blant hemmelighetsfulle kvinner og underfundige samer. Han søker tilflukt i en hytte, men selvsagt klarer han hverken å unnslippe forfølgerne eller lokalbefolkningens nysgjerrighet. Det er duket for menneskejakt på vidda.

– Da jeg leste «Mere blod» ble jeg tiltrukket av de kompleksiteten til hovedkarakteren Ulf. Han er egentlig et godt menneske som tvinger til å dårlige handlinger for å redde sitt egent liv, forteller Francesco Carrozzini til Deadline. – Denne spenningen med det norske landskapet som bakgrunn gjorde at jeg ville filmatisere boka.

When I read Midnight Sun I was drawn to the complexity of the main character, Ulf – he’s inherently a good man forced to do bad things in order to save his own life and his loved ones,” Carrozini said. “The exploration of this tension, plus the remote, otherworldly backdrop of the Norwegian coast made me want to bring this book to screen right away.”

 

Flere filmatiseringer

Interessen for å filmatisere Jo Nesbøs bøker ser ikke ut til å avta. I november kommer
Snømannen på kino. Tidligere i vår ble det annonsert at Tobey Maguire skal regissere en amerikansk filmatisering av  «Blod på snø» og islandske tidligere Baltasar Kormákur skal lage film av den kommende Jo Nesbø-boka «I am Victor». Neal Purvis og Robert Wade, manusforfatterne bak de fleste James Bond-filmene de senere årene, hyret inn til å skrive manus.

Ellers skal Denis Villeneuve spille inn «Sønnen»  og
Wonder Woman-regissør Patty Jenkin skal en remake av
Arme Riddere.