«The Fixer» kåret til beste film på Oslo Pix

Oslo Grand Pix Fiksjon blir delt ut til den beste av ni filmer i festivalens hovedkonkurranse for fiksjon, og prisen er på 75.000 kroner gitt av Oslo Pix. Prisen har til formål å styrke kvalitetsfilmens posisjon i det norske marked, og går derfor til den norske distributøren som lanserer filmen på kino.

Grand Pix Dokumentar ble tildelt den polske dokumentaren
Communion av Anna Zamecka. Grand Pix Dokumentar blir delt ut til den beste av syv filmer i festivalens hovedkonkurranse for dokumentarfilm. Prisen er på 50.000 kroner, og er gitt av VGTV. Prisen går til filmens regissør, og har som formål å sikre videre produksjon av dokumentarer som belyser temaer som beveger både følelser, sinn og samfunn.

Den norske dokumentaren
Mellom oss stakk av med
Publikumsprisen.
Mellom oss er Norges første dokumentarfilm basert utelukkende på innsendt materiale. Våren 2016 ba Røhder Tvedt vanlige mennesker over hele landet om å filme sin verden. Over 900 bidrag ble satt sammen til én historie av en dreven filmskaper med blikk for sammenhenger og kontraster.

God’s Own Country av britiske Francis Lee og James Baldwin-dokumentaren
I Am Not Your Negro av Raoul Peck ble tildelt hederlig omtale av juryene. Begge filmene distribueres i Norge av Another World Entertainment.

6 dager med nærmere 160 filmvisninger av 70 filmtitler fra 20 land er over, og den første utgaven av Oslo Pix er over. Rundt 12 000 mennesker har funnet veien til kinomørket den seneste uken

 

VINNERNE

Oslo Grand Pix Fiksjon

The Fixer av Adrian Sitaru

 

Grand Pix Dokumentar

Communion av Anna Zamecka

 

Publikumsprisen

Mellom oss av Charlotte Røhder Tvedt