Se Thomas Gullestad og Jonathan Rhys Meyers i den første traileren fra «Den 12. mann»

 Nå er filmens trailer klar, med Thomas Gullestad som Jan Baalsrud og Jonathan Rhys Meyers i rollen som gestaposjefen Kurt Stage.

Den 12. mann har premiere 25. desember.

 

PÅ RØMMEN

Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskeskøyte overraskes av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene – helt uvitende om at hans ukuelige vilje til å overleve snart vil gjøre ham til et symbol for den norske motstandsbevegelsen. Et symbol menneskene han møter er villige til å dø for.

Jan Baalsruds to måneder lange flukt regnes fortsatt som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig.

 

NASJONALSKATT

– For meg er historien om Jan en nasjonalskatt jeg har hatt med meg hele livet, sier regissør Harald Zwart. – Resultatet er en veldig personlig film der jeg har ønsket å formidle hvordan en generasjon som snart er borte forholdt seg til krig. Og ikke minst har jeg villet si noe om samholdet og motet som kan vokse fram i helt vanlige mennesker som befinner seg i en helt uvanlig situasjon.

Thomas Gullestad (f. 1980) spiller Jan Baalsrud. Gullestad er best kjent som DJ i Klovner i kamp, programleder og TV-personlighet med bakgrunn fra programmer som
Dansken & Fingern og
Min mann kan. I 2015 vant han konkurransen Mitt dansecrew på TV2 og han spilte seg selv i
Tomme Tønner 1 og
2.

 

Jonathan Rhys Meyers (f. 1977, Irland) spiller Kurt Stage, sjef for Gestapo i Tromsø og en uforsonlig nazist. Rhys Meyers er blant annet kjent fra TV-serien
Tudors, og er med i den neste sesongen av
The Vikings. Rhys Meyers er også kjent fra en rekke internasjonale filmer, deriblant
Match Point regissert av Woody Allen,
Mission: Impossible III, The Black Butterly og
The Mortal Instruments. Tittelrollen i CBS’ 4-timers miniserie
Elvis (2005), skaffet ham en Emmy-nominasjon, samt en Golden Globe-pris.

I øvrige roller finner vi blant annet Marie Blokhus og Mads Sjøgård Pettersen.