Hai-skrekk

Selv om dette ikke akkurat er noen ny
Haisommer er den til tider spektakulær og skremmende – selv om handlingen er aldri så forutsigbar. To søstre, Lisa (Mandy Moore) og Kate (Claire Holt) er på ferie sammen til Mexico. Den ene av dem har blitt dumpet av kjæresten og de er på jakt etter opplever som kan få tankene bort fra bruddet. Når de blir invitert på haisafari er det vanskelig å si nei. Med  oksygenflasker på senkes de under havoverflaten i et stålbur samtidig som hai lokkes til  stedet med død fisk og slakteavfall. Når vaieren som holder buret ryker – ender de to på 47 meters dyp. Fra nå er det en kamp mot klokka for å overleve – oksygenet på flaskene blir mindre, redningen lar vente på seg og haiene sirkler stadig nærmere.

Filmen var egentlig tenkt rett på dvd av Weinstein-brødrenes sjangerfilmselskap Dimension Film, men grunnet suksessen med fjorårets haifilm
The Shallows har den fått en fortjent kinodistribusjon.

Regissør Johannes Roberts viser seg som en mann som kan håndverket og han har fått mye ut av et lite budsjett. Spesialeffektene og haiene er til tider riktig så skremmende. Problemet til  Roberts er det altfor forutsigbare manuset. Som enkel tidtrøyte til cola og popkorn fungerer
47 Meters Down utmerket.