Fransk filmsjarm

Jordmoren er skrevet og regissert av Martin Provost. Det er et rett så underholdende drama om den pertentlige jordmoren Claire(Catherine Frot) som plutselig får livet sitt snudd opp ned når Beatrice (Catherine Deneuve )- hennes avdøde fars elskerinne dukker opp –en kvinne  hun ikke har sett på over tretti år. Den gangen forsvant Beatrice sporløst.

Beatrice livslyst har ikke blitt svekket i løpet av disse årene; hun har fremdeles draget, røyker som en skorstein og drikker rødvin med begge armene. Claire blir ikke bare overrasket, men også overrumplet over Beatrices tilbakekomst i livet hennes. Ikke minst når hun forteller at hun har dødelig kreft og hun innser at Beatrice ikke har noen andre i livet sitt. 

Den dødelige sykdommen legger ingen demper på livsgleden til Beatrice. Claire på sin side har problemer med å tilgi Beatrice og de sorger hun påførte hennes far da hun forlot ham for mer enn tretti år siden.

Det er en Catherine Deneuve i storform vi møter i
Jordmoren i rollen som en kvinne med en usedvanlig fri vilje og livsgnist. Manuset gir de to skuespillerinnene mye å spille på og de to utfyller og utfordrer hverandre gjennom hele filmen.

Franske drama handler gjerne om familier og familiehemmeligheter. Martin Prosts manus er rett så underholdende og han har gitt Catherine Deneuve en rolle hvor hun kan spille på hele sitt register som en kvinne som bærer på en sårbarhet under sitt ekstroverte ytre –dog er filmen til tider blir litt for forutsigar. Men bevares, Cathrine Deneuve er vel verdt kinobilletten.