Chilensk Oscar-kandidat åpner Film fra Sør

En fantastisk kvinne signert den chilenske stjerneregissøren Sebastián Lelio, forteller om en kvinnes standhaftige kamp for å kreve det hun fortjener. Filmen handler om Marina som mister sin kjæreste, og hennes påfølgende opplevelser i møtet med et intenst hat fordi hun er transperson.

 

Spionthriller avslutter festivalen

Kim Jee-woons thriller
The Age of Shadows er plukket ut som festivalens avslutningsfilm.

Kim Jee-Won er en Sør-Koreas aller fremste regissører og en av en av vår tids største regissører innen thrillerformatet. I spionthrilleren
The Age of Shadows tar han oss med tilbake til slutten av 20-tallet, og et Korea under japansk okkupasjon. Den koreanske uavhengighetsbevegelsen legger en plan for å sprenge japanernes hovedkvarter i landet. I sentrum for fortellingen står politisjefen som jobber for japanerne i jakten på bevegelsens ledere.

Film fra Sør har i år en egen sjanger-seksjon,
Thrills & Chills.

 

Leppestift under burkaen

Festivalen offentliggjør alle festivalfilmene 26. oktober. Blant filmene som alt er sluppet fra årets program, er den indiske filmen
Lipstick Under My Burkha i regi av Alankrita Shrivastava, som vant Oxfam-prisen for beste film om likestilling på filmfestivalen i Mumbai i 2016. Siden ble den nektet videre distribusjon i India, blant annet fordi den var for «dameorientert» og skildrer seksualitet for åpenlyst. Etter langvarig kamp mot filmsensuren fikk filmen endelig sin offisielle premiere i India i juli i år, noe som er omtalt som en seier for landets kvinner.

 

Vampyrfilm i kirkerom og kulinarisk kino

Film fra Sør-festivalen tar også i år filmen ut av kinosalen, og byr på japansk vampyrfilm med
Tokyo Vampire Hotel i Kulturkirken Jakob, samt kulinarisk kino i det gamle havneskuret Vippa med visning av gastro-filmen
Ramen Heads.

Film fra Sør er Oslos største filmfestival, og Nord-Europas største innen sin nisje. Med 80 filmer, 239 visninger fra 37 land og en rekke gjester fra fire verdensdeler er det klart for 11 dager til ende med og av Film fra Sør. Hele festivalprogrammet slippes 26.oktober.

 

Årets Film fra Sør-festival går av stabelen 9.-19. november, og det er Chiles Oscar-kandidat, den prisvinnende filmen En fantastisk kvinne, som åpner den 11 dager lange festivalen.