Selmer Media har tatt inn filmen som får norsk premiere 6. april og betegnes som «en svovelaktig svart komedie om Kreml-intriger etter Josef Stalins død i 1953,» skriver The Guardians anmelderen videre.

Stalins død var sett på som helt utenkelig – han var ingenting mindre enn en gud. Hans død skaper i det sovjetiske lederskapet, og går inn og ut av fornektelsen av det inntrufne. Alle er selvsagt selvfølgelig redd for å si høyt at han er død – i tilfelle det ikke er sant,  eller i alle fall kan vise seg å være feil og tolkes som forræderisk ønsketenkning.

I rolle er det er A-lag av skuespillere: Michael Palin har rollen som Molotov , den patetiske funksjonæren med det vennlige, ulykkelige ansiktet som har ofret sitt ekteskap og selvrespekt på Stalinismens alter.

Steve Buscemi er en nervøs Krutsjov, som går fra rollen som domstolsnarrr til en sopranisk aktør; Andrea Riseborough har rollen som som Stalins svigerdatter Svetlana, som er helt på tuppene av traumer og frykt. Rupert Friend har rollen som Stalins forfyllede sønn Vasily, mens Jason Isaacs  har rollen som krigshelten general Zjukov,  en jordnær handlingens mann som skal utføre filmens endelige, brutale kupp.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen