Satanisk god Stalin-satire kommer på kino

Selmer Media har tatt inn filmen som får norsk premiere 6. april og betegnes som «en svovelaktig svart komedie om Kreml-intriger etter Josef Stalins død i 1953,» skriver The Guardians anmelderen videre.

Stalins død var sett på som helt utenkelig – han var ingenting mindre enn en gud. Hans død skaper i det sovjetiske lederskapet, og går inn og ut av fornektelsen av det inntrufne. Alle er selvsagt selvfølgelig redd for å si høyt at han er død – i tilfelle det ikke er sant,  eller i alle fall kan vise seg å være feil og tolkes som forræderisk ønsketenkning.

I rolle er det er A-lag av skuespillere: Michael Palin har rollen som Molotov , den patetiske funksjonæren med det vennlige, ulykkelige ansiktet som har ofret sitt ekteskap og selvrespekt på Stalinismens alter.

Steve Buscemi er en nervøs Krutsjov, som går fra rollen som domstolsnarrr til en sopranisk aktør; Andrea Riseborough har rollen som som Stalins svigerdatter Svetlana, som er helt på tuppene av traumer og frykt. Rupert Friend har rollen som Stalins forfyllede sønn Vasily, mens Jason Isaacs  har rollen som krigshelten general Zjukov,  en jordnær handlingens mann som skal utføre filmens endelige, brutale kupp.