En reise inn i filmhistorien

I 1895 oppfant brødrene Lumière kinematografen og ble de første til å vise film. De to brødrene hører med til historiens store oppfinnere og var blant annet harde konkurrenter til Thomas Alva Edison. 

Theirray Frémaux tar oss med til de to pionerbrødrenes verden og gir oss et grundig innsyn i filmens historie og fødsel, og det med en film som er som skapt for undervisning. Han gir oss alt; både morsomme klipp fra pionertiden og innblikk i filmhistoriens mesterverk. Det handler om en kunstart som ikke er mer en litt over hundre år gammel og som i løpet av denne tiden har utviklet seg til å bli den viktigste av dem alle.

Regissør Thierry Frémaux er direktør for filmfestivalen i Cannes og kan sin filmhistorie – og ikke minst hvordan den skal presenteres.
Lumière! Eventyret begynner tar oss med inn i en pionertid hvor man både må finne ut hvordan kunsten skal presenteres for publikum – og ikke minst hvordan man skal lage film for at den når frem og fenger.