«Hjemsøkt» -skremmende god
5Total vurdering

Det er lov å  ha store forventinger til en film når manuset er skrevet av forfatteren Maja Lunde som har gjort stor internasjonal suksess med «Biens historie».

At hun også mester filmsjangeren viser hun med denne Hitchcock-inspirerte historien i Carl Christian Raabes regi, med Synnøve Macody Lund i hovedrollen.

Når faren dør, reiser Cathrine (Synnøve Macody Lund) hjem til det gamle herskapshuset på landet for å selge det. Hun har ikke tenkt å sitte på familiearven – minnenes hennes fra stedet er ikke de beste. Egentlig har hun tenkt å få en megler til å se på stedet, og å komme seg hjem igjen. Men uventede omstendigheter gjør at hun må overnatte alene i huset i den iskalde januarnatta på Hadeland. Snart opplever hun at huset bærer på mørke hemmelighet – hun er ikke alene.

Spillefilmdebutanten Carl Christian Raabe gjør en solid filmdebut med denne grøsseren. Det er en gjennomført sjangerfilm ned til minste detalj, noe som han for en stor del kan takke Maja Lundes manus for, og Synnøve Macody Lund i hovedrollen. I tillegg er det solid innsats fra unge Ebba Steenstrup og danske Ken Vedsgaard i rollen som hennes kjæreste.

Dette er Synnøve Macody Lund første bærende rolle. Hun er med i hver eneste scene. Historien er effektivt fortalt, og vitner om en regissør som kan sjangeren. Hjemsøkt er skremmende god.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen