Sven Nordin blir politietterforsker

Wisting bygger på to bøker fra Jørn Lier Horsts suksessfulle krimunivers med samme navn. Serien er en av de største dramasatsningene i Norge noensinne, og i dag ble det klart at prosjektet får 10,5 millioner kroner i støtte fra NFI.

Sven Nordin har nylig gjort internasjonal suksess med dramaserien
Valkyrien, og går rett videre til en ny og storslagen dramainnspilling. Opptakene starter allerede 17.januar, med hovedopptak i Larvik og Stavern-området. Første sesong av serien er basert på to av de mest populære Wisting-bøkene «Jakthundene» og «Hulemannen».

 

Sammensatt og spennende

– Wisting er en sammensatt og spennende person og jeg gleder meg veldig til å spille ham. Jeg er en stor beundrer av forfatteren Jørn Lier Horst og det er med stor ydmykhet og glede jeg ser fram til denne oppgaven. Dette blir spennende, jeg gleder meg, sier Sven Nordin.

Forfatteren selv er fornøyd med at akkurat Nordin takket ja til hovedrollen.

– Jeg er glad for den store entusiasme prosjektet er møtt med, og at Wisting-serien dermed blir en realitet. Så er jeg takknemlig for at Sven Nordin har takket jo til å spille ham. Det er et veldig godt valg. Han er stilsikker og en av våre aller beste karakterskuespillere, sier Jørn Lier Horst.

William Wisting er en rettsindig og god politimann, men først og fremst et godt og inderlig menneske. Han er en omsorgsfull og bekymret etterforsker, uten høye tanker om seg selv, med et samfunnsengasjement utover det individuelle og et ektefødt engasjement for sine medmennesker. Han er en erfaren politimann som kjenner mørket i menneskesinnet. Han lever i et samfunn i endring, med utfordrende tider for norsk politi, og gjør sitt beste for å bekjempe kriminaliteten som flommer over oss. En mann med samvittighet, integritet og menneskelighet, og tro på at han kan være med på å skape en bedre verden.

Første sesong av Wisting vil sendes på TV3 Norge og Viaplay. Mediekonsernets norske sjef sier at prosjektet er enda et bevis på at MTG går «all in» på dramainvesteringer.