«The Villainess» – rå og effektivt action

5

The Villainess er et fengslende hevndrama.  Sook-hee (Kim Ok-bin) arresteres av sør-koreansk politi etter å ha drept 60 menn i et voldelig hevnoppgjør. Hun blir overlatt etterretningstjenesten og blir lovet sin frihet i retur for ti års tjeneste som en regjeringskontrollert snikmorder.

Etter de ti årene begynner hun sitt nye liv som teaterskuespiller, men den voldelige kriminelle fortiden hjemsøker henne. I flashback opplever vi Sook-hees tragiske fortid fra da hun ble lært opp til topptrent morder under oppveksten i Kina. Kim Ok-bin gjør en sterk hovedrolle og evner å få frem både de emosjonelle i historien i tillegg imponerende actionscener.

Regissør Jung Byung-gil er en stigende stjerne på action-himmelen. The Villainess en stilig og voldelig action-thriller. Da det ble vist på filmfestivalen i Cannes ble det mottatt med en fire minutters stående ovasjon. Det er ikke vanskelig å se hvorfor:
The Villainess følger en relativt kjent formel; Premissen til filmen er Luc Bessons La Femme Nikita (1990), en film som allerede er gjeninnspilt i USA (Point of No Return, 1993) og Hong Kong (Black Cat, 1991) og fått to tv-versjoner (i 1997 og 2010).  Jung Byung-gils versjon har blitt en usedvanlig energisk og velgjort sjangerfilm som ikke står tilbake for originalen.

Selv om The Villainess er en velkjent historie, så forteller Jung Byung-gil med originalitet. Actionscene overgår det meste du har sett. Filmen er obligatorisk for enhver action-fans –det lages ikke mange på dette nivået.