Opprørende og vakkert

Filmen forteller om livet til den transseksuelle kvinnen Daniela etter at hun plutselig har mistet sin elsker. 

Marinas kjæreste er den 20 år eldre Orlando. Han har forlatt kone og sønn til fordel for Marina. Sammen planlegger de en romantisk tur – hans bursdagsgave til henne. Når Orlando plutselig dør, mistenker ekskona og hennes familie at Marina er involvert i dødsfallet. En kvinnelig detektiv som spesialiserer seg på sexkriminalitet, undersøker omstendighetene ved Orlandos død, men dette blir raskt til meningsløst og grusom trakassering og Marina underkastes en ydmykende og dehumaniserende kroppsundersøkelse. Orlandos familie ser på henne som en perversjon – et ikke-menneske. De vil ikke ha noe med henne å gjøre og utestenger henne både fra begravelsen og sørgehøytidelighetene. Ekskonas bror og flere andre menn angriper henne i en av de mest kvalmende og opprørende scenene du vil se på film i åre.

Marina må alene takle det knusende tapet av Orlando. Filmen utforsker spørsmålet om seksuell identitet og hvordan vi ser på mennesker som er forskjellige fra oss som «perversjoner». Det handler om samfunn og fordommer.

Regissør Sebastián Lelio viser seg nok en gang som en av Latin-Amerikas fremste regissører. Han får usedvanlig god hjelp av filmmusikken til Matthew Herbert som akkompagnerer Benjamín Echazarretas eminente foto. Chiles eneste åpne transseksuelle skuespiller, Daniela Vega, leverer en empatisk og fantastisk prestasjon som den transseksuelle Marina. En fantastisk kvinne er først og fremst hennes film.