«Western» vant i Tromsø

Tromsø internasjonale filmfestivals hovedpris, Auroraprisen, ble lørdag kveld delt
Western i regi av Valeska Grisebach
.

Western handler om en gruppe tyske bygningsarbeidere ankommer den bulgarske landsbygda. De har fått i oppdrag å sette opp et kraftverk like ved en elv, ute i det øde landskapet. Som i et nikk til westernsjangeren rir arbeideren Meinhard inn i småbyen, der han blir kjent med noen av de lokale. Hans åpenhet overfor bulgarerne og deres kultur resulterer imidlertid ikke bare i vennskap, men også i presset stemning og kulturforskjeller.

Publikum på festivalen stemte fram
Close-Knit av Naoko Ogigami til årets publikumspris.

Det var fullt hus da TIFF delte ut årets sju priser på den offisielle avslutningsseremonien for Tromsø Internasjonale Filmfestival på KulturHuset lørdag kveld.

Angels Wear White av Vivian Qu (Kina og Frankrike) vant FIPRESCI-prisen under årets offisielle avslutningsseremoni. Tromsøpalmen, for beste film i kort- og dokumentarfilmprogrammet Film fra Nord gikk til
I will always Love You,
Conny.

Don Quijote-prisen, valgt av den internasjonale filmklubb-juryen, gikk til
Soldiers, story from Ferentari av Ivana Mladenović (Romania, Serbia og Belgia, 2017)

Den Norske Fredsfilmprisen gikk til Mohammad Rasoulofs A Man of Integrity (Iran, 2017)

Faith in Film Award var en ny pris i fjor og tildeles filmen som best kan bidra til en forståelse av betydningen av religion i våre daglige liv. Den andre Faith in Film-prisen gikk til Erik Poppes Per Fugelli – siste resept.