Oscar-nominert regissør åpner Arabiske filmdager i Oslo

Fornærmelsen, som er nominert til Oscar i kategorien beste fremmedspråklige film, er et thrillerdrama som løfter frem den langvarige og betente konflikten mellom libanesere og palestinere som bor i Libanon.

Fornærmelsen, er et thrillerdrama som tar utgangspunkt i en konfrontasjon mellom den libanesiske huseieren Tony og den palestinske arbeideren Yasser.

 

Konflikt og ære

Rettsdramaet løfter frem den langvarige og betente konflikten mellom libanesere og palestinere som bor i Libanon, og vektlegger tematikk som skyld, ære og rettsikkerhet.



SE TRAILEREN HER

– Oscar-nominasjonen er selvsagt en personlig seier, men for meg er det en enda større glede at Libanon er nominert for første gang. Filmen har siden premieren blitt møtt av sterk motstand fra flere hold, som blant annet har ført til at den har blitt forbudt i Palestina. Å få Oscar-nominasjonen er forhåpentligvis med på å gjenvinne dets legitimitet, sier Doueiri til Arabiske filmdager.



Les The New York Times´anmeldelse her

Jobbet med Tarantino

Ziad Doueiri (f. 1963) er fra Libanon, men har studert film i USA der han blant annet har jobbet som kameraassistent på Quentin Tarantinos filmer som
Reservoir Dogs og
Pulp Fiction. Doueri debuterte som regissør med den selvbiografiske filmen
West Beirut (1998) som ble hyllet av filmkritikere verden over. Han har også regissert filmene
Lila Says (2004) og
The Attack (2012).