Aldri har det vært så stille og så mange tårer på en pressevisning

Utøya 22. juli ble viste for hele verdens filmpresse i dag tidlig. Pressevisning ble etterfulgt av applaus fra det internasjonale pressekorpset. Kritikere Cinema har snakket med fremhever Erik Poppes film som den sterkeste kandidaten til Gullbjørnene så langt i konkurransen i Berlin.

 

Sterk og troverdig

– Den er  en sterk og rørende film som  man kommer til å minnes lenge. Skuespillerne er fantastisk bra og det hele er svært troverdig, sier svenske Aftonbladets filmanmelder Jens Peterson til Cinema. – Det er helt helt klar den store Gullbjørnfavoritten så langt, og det vil forundre meg hvis ikke Andrea Berntzen stikker av med prisen for beste skuespillerinne.

Engelske The Observers Martyn Palmer er enig:

– En fantastisk hjerteskjærende og rørende film. Når noen sier at det er for tidlig å lage en film synes jeg de skal gå og se filmen og se hvor viktig det er at  slike filmer som dette lages. Som en av de overlevende sa på pressekonferansen: Dette viser de ødeleggende konsekvensene av det ekstreme høyres ideologi.