Utøya 22. juli ble viste for hele verdens filmpresse i dag tidlig. Pressevisning ble etterfulgt av applaus fra det internasjonale pressekorpset. Kritikere Cinema har snakket med fremhever Erik Poppes film som den sterkeste kandidaten til Gullbjørnene så langt i konkurransen i Berlin.

 

Sterk og troverdig

– Den er  en sterk og rørende film som  man kommer til å minnes lenge. Skuespillerne er fantastisk bra og det hele er svært troverdig, sier svenske Aftonbladets filmanmelder Jens Peterson til Cinema. – Det er helt helt klar den store Gullbjørnfavoritten så langt, og det vil forundre meg hvis ikke Andrea Berntzen stikker av med prisen for beste skuespillerinne.

Engelske The Observers Martyn Palmer er enig:

– En fantastisk hjerteskjærende og rørende film. Når noen sier at det er for tidlig å lage en film synes jeg de skal gå og se filmen og se hvor viktig det er at  slike filmer som dette lages. Som en av de overlevende sa på pressekonferansen: Dette viser de ødeleggende konsekvensene av det ekstreme høyres ideologi.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen