God action -svakt manus

Roar Uthaugs Lara Croft (Alicia Vikander) er en helt annen enn den Lara Croft vi har møtt i Angelina Jolis skikkelse.

Lara kjemper med å få endene til å møtes. Hun jobber som sykkelbud og driver kampsport på fritiden. Hun er egentlig er arving til en kjempeformue etter sin arkelogfar som forsvant for sju år siden under en ekspedisjon utenfor Japan på jakt etter et gravkammer. For å få formuen må hun skrive under på en dødserklæring. Den vil utløse arven. Lara nekter imidlertid å godta at faren er død.

Etter at Lara oppdager noen gamle japanske puslespill i farens hemmelig kontor hjemme på godset, får hune en ledetråd til en øy som ligger utenfor Japans kyst, hvor Himiko, den mytiske dronningen av Yamatai skal ha sitt gravkammer. Overbevist om at dette er hvor han er, reiser hun til Hong Kong for å finne Lu Ren, mannen som tilsynelatende tok ham til øya på sin båt. Her møter hun Lu Rens sønn, også som også heter Lu Ren (Hong Kong bosatte Daniel Wu), som forteller henne at hans egen far også forvant på reisen for sju år siden. Han sier seg villig til å ta Lara til Yamatai.  I sann Tomb Raider-stil må Lara overvinne en rekke fysiske og mentale utfordringer for å komme seg dit.

Lara finner farens hemmelige leir og oppdager at hans siste oppdrag var jakten på  etter en blodtørst japansk dronnings berømte gravkammer. Her støter hun på den onde Mathias Vogel (Walton Goggins), en rivaliserende arkeolog som er på oppdrag for en kriminell organisasjon – kjent som Trinity for å finne Himikos grav.

Alica Vikander er god i rollen som Lara. Hun har helt klart løfter en del vekter før innspillingen.  Problemet med Tomb Raider er verken skuespillerne eller regien, men manuset som er veldig forutsigbart. Det reddes av actionscenene  og
Bølgen-regissøren viser nok en gang at det er noe han gjør bedre enn de fleste. Filmens er en stor actionfest hvor høydepunktet er i begynnelsen hvor vi opplever hen ellevill sykkeljakt gjennom Londons gater.

Tomb Raider er en sikker kassesuksess som garantert vil føre til en oppfølger eller to. For Roar Uthaugs del håper jeg at det da blir bedre manus enn denne gangen.