«Gringo» – actionkomedie på høyoktan

4

Historien er kompleks og det blir til tider vel mange baller i lufta samtidig. Men her er også originalitet i den svarte humoren – som den meksikanske gangsteren som liker å quize sine ofre i The Beatles. 

I Gringo møter vi Harold Soyinka (David Oyelowo) som jobber for sin venn Richard Rusk (Joel Edgerton) i et farmasøytisk selskap i Chicago, og som ser en stor fremtid i marihuanapiller. Harold er en stille og rolig fyr i motsetning til verdensmannen Richard og hans sexy og vulgære partner Elaine (Charlize Theron).

Sammen reiser de tre til Mexico for å inngå en avtale. Harold vet ikke noe om avtalen, men når de meksikanske narkotikakartellene får ferten av det, begynner de å jakte på ham. Som om ikke det er nok får han greie på at kona (Thandie Newton) har en affære på gang.

Under flukten fra leiemorderne tar han inn på et billig meksikansk hotell, hvor han støter på Miles og hans naive kjæreste, samt en leiesoldat som heter Mitch (Sharlto Copley), som faktisk er Richards bror. Harold stoler ikke på noen og er sikker på at alle er etter ham.

Denne actionkomedien fra australske Nash (som har regi) og Joel Edgerton er fargerik fortelling på høyoktan og full av humor, men blir etter hvert en litt slitsom opplevelse. Edgerton-brødrene er en del av filmkollektivet  Blue-Tongue Films som vanligvis lager små, svarte kriminalfilmer ( Animal Kingdom, Wish You Were Here, etc.). Gringo er deres første store, all-star-film.

Historien er kompleks og det blir til tider vel mange baller i lufta samtidig. Men her er også originalitet i den svarte humoren – som den meksikanske gangsteren som liker å quize sine ofre i The Beatles.

Gringo evner å underholde, men de ville vært tjent på å spare litt på energien slik at vi får noen pusterom underveis.
Historien er kompleks og det blir til tider vel mange baller i lufta samtidig. Men her er også originalitet i den svarte humoren – som den meksikanske gangsteren som liker å quize sine ofre i The Beatles.