«Death Wish» - en unødvendig film
3Total vurdering

Filmen kan neste virke som en propagandafilm for NRA, med sin glorifisering av mannen som tar loven i egne hender. Den amerikanske premieren ble utsatt på grunn av skolemassakeren i Parkland. 

Death Wish er en remake av Charles Bronson-filmen fra 1974 med samme navn, om en mann som er ute etter rettferdighet og tar loven i egne hender (basert på en roman av Brian Garfield).

Handlingen i Eli Roths film er flyttet fra originalens New York til Chicago. Eli Roth innleder med å vise oss en by hvor et liv er null verdt, og man gis inntrykk av at det flyter blod i gatene. Et sted som herjes av vold, og hvor skyting og drap er dagligdags.

Paul Kersey (Bruce Willis, i rollen til Charles Bronson), er traumekirurg. Fortellingen forblir omtrent det samme: Når voldelige innbruddstyver myrder Pauls kone, og datteren svever mellom liv og død kjøper han en pistol og begynner å jakte på gjerningsmennene som har sluppet unna et overarbeidet politikorps.

Death Wish er en helt unødvendig remake. Filmens moral hadde nok et større gjennomslag i 1974 da New York slet med mafia og et korrupt politikorps. Bruce Wills kunne ha spart seg for denne rollen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen