«Death Wish» – en unødvendig film

3

Filmen kan neste virke som en propagandafilm for NRA, med sin glorifisering av mannen som tar loven i egne hender. Den amerikanske premieren ble utsatt på grunn av skolemassakeren i Parkland. 

Death Wish er en remake av Charles Bronson-filmen fra 1974 med samme navn, om en mann som er ute etter rettferdighet og tar loven i egne hender (basert på en roman av Brian Garfield).

Handlingen i Eli Roths film er flyttet fra originalens New York til Chicago. Eli Roth innleder med å vise oss en by hvor et liv er null verdt, og man gis inntrykk av at det flyter blod i gatene. Et sted som herjes av vold, og hvor skyting og drap er dagligdags.

Paul Kersey (Bruce Willis, i rollen til Charles Bronson), er traumekirurg. Fortellingen forblir omtrent det samme: Når voldelige innbruddstyver myrder Pauls kone, og datteren svever mellom liv og død kjøper han en pistol og begynner å jakte på gjerningsmennene som har sluppet unna et overarbeidet politikorps.

Death Wish er en helt unødvendig remake. Filmens moral hadde nok et større gjennomslag i 1974 da New York slet med mafia og et korrupt politikorps. Bruce Wills kunne ha spart seg for denne rollen.