Joel Kinnaman lager film med Ari Folman

(CANNES) Ari Folman fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med den animerte dokumentaren
Waltz with Bashir (2008), som ble nominert til Oscar i kategorien beste fremmedspråklige film.

Hans nye films
The Horse Boy er basert på Rupert Isaacsons bestselgende bok med samme navn. Cinema møter Kinnaman under Film i Västs presetasjon av kommende prosjekter på en villa utenfor Cannes-sentrum.

Kinnaman synes det er morsomt å bli intervjuet at et norsk magasin og forteller at han faktisk har bodd i Norge.

– Da jeg var 19 år flyttet jeg til Oslo. Jeg var innom mange ulike arbeidsplasser. Alt fra Ringnes til Freia. Jeg har faktisk også måket snø fra hustakene i Oslo. Så jeg kjenner godt til Oslo, forteller han.

Han har lenge å ønsket å jobbe med Folman.

– Da jeg mottok manuset ble jeg umiddelbart interessert og ikke minst smigret over at Folman ønsket meg til en av rollene. Manuset er veldig sterkt. Jeg er også stor fan av
Waltz with Bashir, som jeg synes er et lite mesterverk. Så jeg gleder meg stort til å starte innspillingen senere i år.

 

Sann historie

Historien er basert på en sann historie og handler om Rupert, hans kone Kristin (spilt av Léa Seydoux) og deres autistiske sønn Rowan.

– Begge foreldre har gitt opp sine drømmer og ekteskapet holder på å falle fra hverandre. Ved en tilfeldighet oppdager faren, som jeg spiller, at sønnen får en positiv reaksjon ved å sitte på hesteryggen. Sønnen sliter vanligvis med å kommunisere. Men på hesteryggen klarer han å kommunisere og blir rolig. Etter hvert bestemmer familien seg for å reise til Mongolia, hvor de skal møte sjamaner som kan hjelpe Rowan. Historien er fantastisk og jeg tror publikum kommer til å bli veldig grepet av filmen, sier han.

Den svenske stjernen har de siste årene vært å se i store Hollywood-filmer som
Suicide Squad og
RoboCop, samt serier som
The Killing, House of Cards og
Altered Carbon.

Mange av rollene har vært actionhelter. Nå er han glad for å gjøre noe annet.

– Jeg liker å variere melliom roller. Jeg synes det er utrolig morsomt å spille i actionfilmer, men jeg har virkelig lengtet etter å gjøre en dramafilm sokm dette. Dette prosjektet kom til meg på et perfekt tidspunkt, avslutter han.

The Horse Boy starter etter planer innspillingen i oktober. Filmen skal spilles inn i Sverige, Storbritannia og Mongolia.