Dansk suksessprodusent til Cinenord

Med filmer som
Hodejegerne og
Millenniums-triologien (filmatisering av Stieg Larssons bøker), samt dramaseriene
Okkupert og
Wallander, besitter hun lang og dyrebar erfaring. Nå går hun inn som partner i norske Cinenord.

– Anni Fernandez er en av de dyktigste produsentene jeg kjenner til; hun har en imponerende og suksessfull karriere, en veldig god bransjeinnsikt og har tidligere løftet store dramaproduksjoner. Jeg kunne ikke fått en bedre partner, forteller produsent Silje Hopland Eik i Cinenord.

Anni Faurbye Fernandez startet sin karriere i film- og TV bransjen som media og underholdningsadvokat. I 2008 startet hun i det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird som Executive Producer frem til 2012, hvor hun ble CEO for selskapet. I september 2014 ble hun med å starte det danske produksjonsselskapet Good Company Films (GoodCo).

– Jeg gleder meg enormt til å jobbe i Cinenord, de er et fremoverlent produksjonsselskap med et godt renommé. Sammen med Silje Hopland Eik og partner Alexander Eik har vi ambisjoner om å produsere high-end dramaserier for det internasjonale markedet, sier Anni Faurbye Fernandez.

De to produsentene jobber allerede sammen om storsatsningen
Wisting, som Cinenord og GoodCo produserer for TV3, Viaplay og ARD Degeto, samt familiefilmen
Vildheks, som har premiere i oktober.

       

Vokser og store prduksjoner

Tidligere i år ansatte Cinenord den svenske produsenten Moa Westeson til å lede nysatsningen Cinenord Stockholm. Selskapet satser tungt på barne- og familiesegmentet, samt TV-drama.

I februar ble det kjent at Cinenord ble tilbudt i overkant av 53,3 mill. gjennom insentivordningen til NFI, fordelt på de to dramaseriene
Wisting (Viaplay og TV3) og
Alt for Norge (NRK). Begge dramaseriene vil være i produksjonen i 2018.

Siden 2004 har Cinenord produsert- og co- produsert hele 28 spillefilmer og tre TV- serier.