Thomas Quick-saken blir film

(CANNES) Suksessen med Ondskapen brakte regissør Mikael Håfström til Hollwood, hvor han de siste årene har jobbet med skuespillere som Anthony Hopkins, Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger. Nå vender han tilbake til Sverige for å lage film om Thomas Quick, med et manus skrevet av Erlend Loe.

– Tematikken er evig aktuell, og det en historie som nær sagt alle kjenner til i Norge og Sverige. Hvordan kunne en uskyldig person bli dømt for flere drap? Det er et av flere sentrale spørsmål som jeg håper filmen vil kunne gi svar på, forteller Håfström.

David Dencik, kjent fra Tinker Tailor Soldier Spy, Top of the Lake og The Homesman, bekler rollen som Quick.

– Han er en av Nordens fremste skuespillere og etter mitt syn den eneste som kan spille Quick.

Dencik har lenge ønsket å gjøre rollen.

– I fem år var jeg i dialog med SVT om å lage en miniserie om Quick, siden dette er en så omfattende og kompleks historie. Dessverre ble planene skringlagt. Etter å ha jobbet med prosjektet i såpass mange år, var jeg glad for å lese manuset til Erlend Loe.

Det blir ingen lett film å lage, mener Dencik.

– Det finnes så mange ofre og så mange som har lidd i denne saken. Det krever at vi lager en film med respekt for de alle ofrene.

I andre store roller ser vi Jonas Karlsson som den undersøkende journalisten Hannes Råstam og Alba August som researchesen Jenny Küttim.

Opptak i Norge

Filmens produsent Helena Danielsson forteller at de planlegger å gjøre opptak i Drammen, og at hun for tiden er i dialog med et norsk produksjonsselskap om samarbeid.

QUICK er inspirert av Hannes Råstams bok «Fallet Thomas Quick – att skapa en seriemördare».