Svindlerfilmer har alltid fascinert og underholdt. Vi har listet opp ti av de aller beste svindlerfilmene vi noensinne har blitt underholdt av. Har du lyst til å vite hvilke filmer som kommer på topp ti-listen? Da kan du lese mer her!

Noen ganger kommer det en film som rett og slett fengsler publikum slik at de ikke kan se bort et eneste øyeblikk. Slike filmer får selvfølgelig fort status som ikoniske filmer, og mange av filmene som presenteres her, har nettopp den statusen. Vi starter på 10. plassen, og slutter med 1.

Svindel på film kan være fantastisk underholdende. Det er dog ikke like underholdende når det skjer for en selv. Hvis du for eksempel gjerne spiller om penger på nettet, så besøk hjemmesiden svindel.info for å forsikre deg om at de sidene du besøker er ærlige og hederlige.

 

10. Diggstown (1992)

Hovedpersonene spilles av James Woods og Louis Gossett Jr. Diggstown følger Gabriel Caine (Woods) etter at han har kommet ut fra fengselet. Han inngår et veddemål med en forretningsmann, som tilfeldigvis eier mesteparten av byen. Og veddemålet? At Caine kan finne en bokser som kan slå ut ti av byens beste boksere på 24 timer.

 

9. Dirty Rotten Scoundrels (1988)

En svindelfilm kan selvfølgelig også være en komedie. I denne filmen finner vi Steve Martin i hovedrollen, ved siden av Michael Caine. De to herrene har inngått et veddemål med hverandre om hvem som først klarer å svindle en amerikansk arving for 50 000 dollar. En klassisk film, som nye filmer fortsatt henter inspirasjon fra. Selv verdens mest kjente og kritiske anmelder, Roger Ebert, gir filmen 4,5 stjerner av fem mulige.

 

8. The Grifters (1990)

Rollene er besatt av blant andre John Cusack, Anjelica Huston og Annette Bening. Cusack spiller en deltidssvindler, og filmen maler et dramatisk bilde av hvordan et kriminelt liv påvirker personer i en meget dysfunksjonell familie. Dette er en hvem-svindler-hvem-film, hvor alle har sine egne agendaer.

 

7. Matchstick Men (2003)

Nicholas Cage har vært med i utrolig mange filmer, og ikke alle er verdt å se. Denne filmen er til gjengjeld en av hans aller beste. Cage spiller en nevrotisk svindler med fobier for alt. Han skal akkurat til å begå et stort svindelnummer, da hans egen datter plutselig dukker opp og ødelegger alt.

 

6. Oceans 11

Dette er en nyinnspilling av filmen med samme navn fra 1960. I originalen var rollene besatt av blant andre Frank Sinatra, Dean Martin og Sammy Davis Jr, mens i den nye versjonen er de skiftet ut med George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts og Matt Damon, for å nevne noen. Handlingen er dog den samme, Danny Ocean (George Clooney) samler sammen 10 andre svindlere for å stjele penger fra flere Las Vegas-casinoer – samtidig.

 

5. Focus (2015)

Will Smith og Margot Robbie spiller to svindlere som etter hvert merker at det er vanskelig å balansere et kriminelt liv med et parforhold. Det kan se ut som om kjærligheten ødelegger det hele – eller gjør den det?

 

4. Snatch (2000)

Enda en stjernebesatt svindlerfilm, med blant andre Brad Pitt, Benicio Del Toro og Jason Staham. Filmen har to parallelle handlinger, hvor den ene følger en amatørbokser, og den andre tar oss med på et heidundrende diamanttyveri. Plottet er intrikat, og skuespillerne så gode, at filmen nesten føles perfekt. En film man bare må se.

 

3. Trading Places (1983)

Enda en komedie på lista. En velhavende forretningsmann og en uteligger får sine to verdener byttet som følge av et veddemål inngått mellom to millionærer. Å se en mann falle ned fra toppen, mens en annen klatrer opp, er underholdende i seg selv – men med Eddie Murphy og Dan Aykroyd på sitt aller morsomste, er dette en film det er umulig å ikke elske.

 

2. Wall Street (1987)

Denne originale Oliver Stone-filmen følger børsmegleren Bud Fox (Charlie Sheen) i New York på 80-tallet. Alt han vil, er å komme helt til topps i aksjeverdenen, så han tilbringer mer og mer tid sammen med den skruppelløse og grådige børsmegleren Gordon Gekko (Michael Douglas). Etter hvert får Fox problemer med å forsvare sine handlinger ovenfor sine nærmeste og seg selv.

 

1. Stikket (The Sting)

Rollene er besatt av Paul Newman og Robert Redford, og foregår i Chicago. Året er 1963, og mafiaen er overalt. To svindlere – en med erfaring, og en uten – hadde en felles venn som ble drept av mafiaen. De slår seg sammen for å bekjempe mafiaen og hevne sin venns død.

Skuespillerprestasjonene er fantastiske, og plottet tar hele tiden uventede dreininger. The Sting er svindlerfilm på sitt aller beste.

Har du lyst til å lese mer om forskjellige filmer, for eksempel om verdens dårligste filmer, så kan du besøke cine.no. Her finner du utrolig mange artikler om film, instruktører, skuespillere og alt mulig annet omkring film.

Om forfatter

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen