Filmen er nært et havari

Islandske Baltasar Kormákur en filmskaper som har laget en rekke interessante filmer opp gjennom årene og skapt seg en internasjonal karriere. I likehet med en rekke andre regissører er det hans små nasjonale filmer som er de mest interessante, de internasjonalt kommersielle filmen skiller seg ikke ut og er mer som dusinvare å regne.

Adrift handler om Tami og Richard som tilfeldig møter hverandre på Tahiti i 1983 og forelsker seg i hverandre. De er livsnytere som lever fra hånd til munn. Når de får tilbud om ti tusen dollar for returbilletter på første klasse for å seile en stor seilbåt til California slår de til. Pengebeløpet er nok for dem til å leve av i ett år. Ute på havet rammes de av orkanen Raymond. Det hele ender i en katastrofe når båten kullseiler.

Handlingen veksler mellom fortid, nåtid og hallusinasjoner. Til tider i et forvirrende tempo. Det største problemet for filmen er manuset som mangler nødvendig struktur – og en dialog som til tider altfor intetsigende. Filmen handler om et og kjærestepar, men forholdet mellom Tami og Richard, som spilles av Shailene Woodley og Sam Claflin, oppleves som uten gnister. De får da også lite help av platte replikker i manuset som i tillegg overlesser filmen med romantiske klisjeer.

Baltasar Kormákur har fortalt om forlis og dødsangst atskillig bedre tidligere. I
Dypet (2012) opplever seks islandske trålfiskere som forliser og hvor mannskapet dukker under én etter én.

Adrift er nær havari, men reddes av gode spesialeffekter.