Steven Spielbergs
Jurassic Park var en sensasjon da den kom for 25 år siden. Nå, fem filmer serien er det klar for
Jurassic World: Fallen Kingdom i regi av J. A Bayona som ellers er  mest kjent for skrekkdramaet
The Orphanage (2007) og den Oscar-nominerte tsunami-filmen
The Impossible (2012).

Filmen er del av en
Jurassic World-trilogi hvor den første filmen kom for tre år siden. Også denne gangen er dinosaurene truet – slik de har vært siden Steven Spielberg vekket til livet de forhistoriske dyrene som egentlig forsvant for 65 millioner år siden.

Steven Spielberg satte en ny standard for spesialeffekter da Jurassic Park kom i 1993, og han har hatt en finger med i filmene siden relanseringen med 
Jurassic World for tre år siden.

Som i den forrige filmen tas vi med til en verden hvor gale forskere og griske millionærer slår seg sammen og vil gjøre forretning på dinosauren som lever isolert på en øya Isla Nubar utenfor Costa Rica i Sør-Amerika. Igjen møter vi Owen og Claire (Chris Pratt og Bryce Dallas Howard), de viktigste figurene fra den forrige filmen, som vender tilbake dit for å redde så mange øgler som mulig fra et vulkanutbrudd. Oppdraget er i samarbeid med den døende millionæren Lockwood (James Cromwell), som en gang jobbet med skaperen av Jurassic Park, John Hammond (spilt i den opprinnelige filmen av Richard Attenborough).  På øya møter de en annen virkelighet. En paramilitær privat hær har tatt over kontrollen på øya. De samarbeider med Lockwoods høyre hånd som har helt andre planer med øglene og dinosaurene.

J. A. Bayona viste i
The Impossible at han kan lage spenningsscener av høy kvalitet og i Jurassic World: Fallen Kingdom kommer denne kunnskapen til sin rett. Filmen er solid håndverk og evner å underholde til de grader.

Jurassic World: Fallen Kingdom er den perfekte sommerfilmen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen