Nordmenn lager tv-serie for Disney

Serien
Vikingskøøl har vært i utvikling i snart 10 år og vil få en internasjonal distribusjon ulik noen annen norsk TV-serie. Det unike med dette prosjektet er at serieskaperne, altså opphavsmennene og de endelige kreative beslutningstagerne, er norske og baserer ideen på norsk kultur og historie.

Disney annonserte på den internasjonale filmfestivalen i Annecy tirsdag kveld at de har tatt produksjonsbeslutning på en helanimert TV-serie på 26 halvtimes episoder skapt av nordmennene Gisle Normann Melhus & Frederick Peter Nicolai Howard.

 

Humor

Serien heter
Vikingskolen / Vikingskøøl og utspiller seg i et humoristisk viking-univers inspirert av norrøn mytologi, vill natur og nordisk historie. Her møter vi de tre vikingbarna Erik, Ylva og Arni som går på verdens eneste Vikingskole. Serien blander det beste fra norrøn mytologi og norsk folklore med kjente situasjoner fra livet som skolebarn. Vikingskolen behandler tema som vennskap, mot, og viktigheten av å gjøre skolearbeidet sitt, selv når det innebærer å stjele et nesehår fra en legendarisk trollkonge eller om det er time i ekstremvær- navigasjon.

 

Kan nå flere hundre millioner

Serien produseres av norske Storm Films, som også står bak suksesser som
Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama og
Julekongen, sammen med tre ganger Oscarnominerte Cartoon Saloon fra Irland og franske Samka Productions. Serien vil bli tilgjengelig for flere hundre millioner husstander rundt i verden, og få en større distribusjon enn noen tidligere norskskapt TV-serie.

Frederick P. N. Howard er en norsk film og TV-produsent og vil være seriens executive producer ved siden av rollen som serieskaper. Howard står bak
Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama, Julekongen, Amors Baller og flere TV-serier.

Gisle Normann Melhus er i likhet med Howard utdannet produsent fra Den Norske Filmskolen, men har de siste årene livnæret seg som manusforfatter. Han er også en av opphavspersonene til serien Twin som vises på NRK i 2019.

Serien regisseres av den Emmy-nominerte regissøren Maurice Joyce. Han har tidligere jobbet med serier som
Beavies and Buthead, Teenage Mutant Ninja Turtles og
Puffin Rock.

Som norsk produsent finner vi Pål Røed. Han har tidligere vært med å produsere suksesser som
Hodejegerne, Monster og
Detektiv Downs.