«Love, Simon» Sjarmerende «ut av skapet»-historie

4

Love, Simon er en klassisk high-school film med alle de problemer ungdomstiden innebærer. Simon sliter med sin hemmelighet.

Hans problem er at han innser at han er homofil. Det  har ikke fortalt det til noen – hverken familie eller venner. Som mange andre søket han til nettet for hjelp. Han begynner å kommunisere med en annen elev på skolene nettforum som vurderer å komme ut -uten at vedkommende vil røpe hvem han er.

Det er med andre ord en film som følger en velkjent oppskrift. Det som løfter filmen og gjør det til en fin opplevelse er skuespillerne som er både overbevisende og troverdige i sine roller. Ensemblet ledes an av Nick Robinson i hovedrollen som Simon. Han gir oss en Simon vi alle kan kjenne oss igjen i – uansett legning.

Filmens styrke er at den ikke gjør noe stort nummer av hans homofili, men beskriver ham som hvilken som helst ungdom. Det er Simons kamp med seg selv om å tørre å fortelle om legningen til familie og venner som er fokuset.

Regissør Greg Berlanti forteller det hele ved hjelp av humor – og det fungerer. Svakheten er at han har med seg alle de obligatoriske klisjeene i tredjeakten hvor Simon blir uvenner med noen vennene sine, klassekameraten som har avslørt ham og begynner å presse ham – og jenta som er forelsket i ham.

Alt i alt er likevel Love, Simon er severdig film til tross for alle klisjeene.