Debutfilmene «Føniks» og «Blindsone» til Toronto

-Det er fantastisk hyggelig med en slik anerkjennelse fra en av verdens viktigste filmfestivaler. Og veldig gøy for alle som har arbeidet med filmen, at den får verdenspremiere i Toronto, sier Camilla Strøm Henriksen.

Føniks handler om Jill og lillebroren som bor sammen med sin ustabile mor. Jill gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men familien rammes av en tragedie og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult.

Camilla Strøm Henriksen  har  både skrevet manus og regissert filmen. Historien er inspirert av erfaringer fra hennes egen barndom. Rollene i dramaet bekles av Maria Bonnevie og Sverrir Gudnason og unge Ylva Bjørkaas Thedin og Casper Falck-Løvås.

 Blindsone til to festivaler

Tidligere i sommer ble det kjent at Blindsone skulle delta i hovedkonkurransen i San Sebastian, og nå er filmen også invitert til Toronto.
Blindsone er et drama som handler om en mors kamp for å forstå sin datters krise, når den rammer hele familien.

-Jeg er så glad for at norsk film får denne slags internasjonal oppmerksomhet med nettopp denne tematikken, og gleder meg stort til å vise filmen frem på denne fantastiske festivalen, sier Tuva Novotny.

I hovedrollene i Blindsone møter vi Pia Tjelta, Anders Baasmo Christiansen, Nora Mathea Øien, Oddgeir Thune, Per Frisch,Teodor Barsnes-Simonsen og Marianne Krogh.