«Peppermint» - hevndrama uten substans
2Total vurdering

Jennifer Garner har hovedrollen som husmoren Riley North som lever et helt vanlig liv med mann og barn. Hverdagslivet tar en brå vending når ektemannen og datteren blir meiet ned av en gruppe narkolangere.

Ved konfrontasjon utpeker hun de skyldige ovenfor politiet, bare for å oppleve at et korrupt rettssystem setter de skyldige fri.

Riley North har ingen planer om å godta det og legger seg i fysisk hardtrening i Europa, for så å vende tilbake for å ta hevn ovenfor alle de hun mener har ødelagt livet hennes.

Peppermint er regissert Pierre Morell som for ti år siden regisserte Liam Neesom i Taken. Peppermint er et forsøk på overføre hevnmotivet fra Taken-suksessen til en film med en kvinnelig hovedrolle.

En film som Peppermint må nødvendigvis måles opp mot andre filmer om kvinnelige vigilanter – kvinner som tar hevn og loven i egne hender.  Opp mot filmer som Kill Bill, The Brave One og Confessions kommer Peppermint til kort. Problemet er manuset som er totalt forutsigbart  og hvor filmskaperen pøser på med alle sjangerens klisjeer.

Jennifer Garner gjør en helt ok jobb i hovedrollen og  actionscenene sitter. Det er likevel ikke nok til å redde filmen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen