Trampeklapp på førpremiere

Det er ingen tvil om at Andrea Bocelli har et entusiastisk publikum.

Andrea Bocelli – Musikkens Stillhet
 er spillefilmen basert på norgesvennen Andrea Bocellis selvbiografi.

Kinoene melder om virkelig gode besøkstall, både i Oslo, på Tysvær, Steinkjer, etc. I Bergen reiste den fullsatte salen seg og klappet under rulleteksten.

I filmen møter vi Bocellis alter-ego, Amos Bardi, fra han blir født og frem til hans store internasjonale gjennombrudd. Gjennom alle utfordringene med å være født svaksynt (grønn stær) til, p.g.a. en ulykke, å bli helt blind. Samtidig har han et musikalsk talent som viser å være helt spesielt, også i ung alder. Likevel blir han satt til å utdanne seg til jobber som passer blinde, og spiller senere også fast på en nattklubb. Når han så treffer sin maestro, musikklæreren som virkelig finner hans enorme stemme, tar han sitt endelige valg.

Filmen er filmet i Toscana hvor Bocelli ble født og fremdeles bor. Familien har drevet en vingård i Toscana helt siden 1730.

Rollen som Amos, som ungdom og voksen, blir spilt av Toby Sebastian (Barely Lethal, Game of Thrones). Og rollen som hans maestro blir spilt av Golden Globe-vinner og manges favoritt Antonio Banderas.

Filmen er regissert av regissør Michael Radford. Han har grepet publikum tidligere gjennom filmer som «1984», «Postmannen» og «Kjøpmannen i Venedig».